Poluautomatske punilice za med, kreme, masti
Opis i tehničke karakteristike uređaja
Poluautomatske punilice za med, kreme, masti i tekućine od 25-1000 ml
Poluautomatska punilica sa jednim klipom, kapaciteta od cca. 300 - 1200 kom/h a ovisno o volumenu proizvoda koji se dozira. Stroj je stolne izvedbe, izrađen kompletno od nehrđajućeg čelika za prehrambenu industriju.
Moguće je, uz odgovarajuće preinake, punjenje i direktno iz posude na način da se usis sa armiranim crijevom priključi na posudu u kojoj se skladišti predmet pakiranja. Na punilici je moguće izmjena dozirnog cilindara za punjenje.
- IP 65 zaštita od vode i prašine. Jednostavno pranje i čišćenje alkoholom i/ili šamponom.
- FESTO i AIRTAC pneumatika
- Nehrđajući čelik (DIN 1.4404 ; EN X2CrNiMo17-12-2 ; SAE 316L ; UNS S31603) obložen sa PTFE Polytetrafluoroethylene tzv. teflonom
TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Model |
DGF-1000 |
Napajanje |
220/110V 50/60Hz |
Tlak zraka |
0.4-0.6MPa Punilica je pogonjena zrakom i kupac osigurava priključak zraka (kompresor) |
Brzina doziranja |
5-20 boca/min, ovisno o volumenu |
Preciznost doziranja |
≤±1% |
Raspon doziranja svih DGF modela |
25-60ml 50-125ml 100-250ml 200-500ml 400-1000ml (900-2500ml 2200-5000ml ; raspon ovisi isključivo o modelu) |
DGF-1000 |
25-1000ml (tasterom se određuje broj doziranja; npr. 4 doza = 4L) |
Težina |
60 kg |
PRINCIP RADA STROJA
Na punilicu se montira ljevak (ili se punilica uz odgovarajuće preinake priključuje na rezervoar zajedno sa armiranim crijevom) iz kojega povlači tekućinu za punjenje, a koji treba biti u području od 1,5m udaljenosti od punilice. Djelatnik uzima posudu u koju će dozirati i aktivira nožnom papučicom punilicu koja zatim dozira zadanu količinu. Volumen punjenja se podešava preko pneumatskog klipa u radnom rasponu punilice. Podešavanje je vrlo jednostavno i brzo. Svi dijelovi punilice (dozirna cijev, klip i dozirni cilindar su demontažni i mogu se jednostavno skidati i po potrebi sterilizirati). Kućište punilice se jednostavno održava i čisti sredstvima za sterilizaciju (alkohol i sl.)
NAPOMENA: MARMELADA SE PRIJE PUNJENJA MORA ZAGRIJATI NA RAZINU TEČNOSTI:
- viskozitet medija: cca 7 000-12 000 cPa
NE MOŽE SE PUNITI KAO KRUT PREDMET VEĆ ISKLJUČIVO KAO TEKUĆINA